09 april 2007

Paus i solen och vinden

För några dagar sedan satt jag på en stor lavasten och blickade ut över denna utsikt. Det ni ser i diset är vulkanen Teide på Tenerife och utsiktspunkten ligger ganska precis mitt på Gran Canaria (sikten var mycket klarare på plats än bilden visar).
Det sägs att Teide står näst i tur att få ett utbrott av vulkanerna i dessa trakter. Då blir det säkert kö på vandringslederna upp till utsiktspunkten på Gran Canaria. Nu var vi inte så många som ägnade tid av semestern till att vandra. Min bestämda uppfattning är att de som istället valde att stanna vid poolen missade något härligt! Solen lyste värmande och behagligt och här uppe på öns högsta punkt, blåste det inte alls lika mycket som nere vid kusten. Motion fick vi på köpet.
Annars är ett besök på Gran Canaria förvillande lika en semester på Öland - kargt landskap, vanligt bryggkaffe på kaféerna och svensktalande människor över allt. Fast så här års är fördelen med att befinna sig utanför den afrikanska kusten att det är betydligt varmare där än ute i Östersjön.

Inga kommentarer: