25 november 2007

Julhandel och bröllop

Får inte lön förrän i morgon men smög ändå igång med julklappshandlandet idag. När jag vimlade omkring där i det stora köpcentrat slog det mig att sådan verksamhet gör något mindre kul med oss människor. Vi går liksom omkring och ser så likgiltiga ut som möjligt när vi hamnar på ett trångt ställe där vi måste tränga oss förbi varandra eller om vi bara råkar få ögonkontakt över en varuhylla. Trots att jag inte vill dras jag med i detta spel. Varför gör vi så? Istället borde vi väl le och ge varandra plats i trängseln. Vänlighet är ju faktiskt smittsamt det också.

Så något roligare:

I går var jag i Stockholm och förrättade en vigsel som det så högtidligt heter. Vi var i Cedergrenska tornet, som var mycket vackert. Många gäster och god stämning. För en stund sedan fick jag ett mejl från brudparet där de framförde sin tacksamhet för hur jag bidragit till att göra deras stora dag lyckad. Jag blir glad och stolt över berömmet. Tänk vilket fantastiskt fint hederuppdrag det är att vara vigselförrättare. Viktigt att försöka förvalta uppdraget väl!

15 november 2007

Kall morgon i en liten park

Vill i all hast dela med mig av ett ögonblick som piggade upp min morgon:
Gick med raska steg genom en park jag passerar på väg mellan tåget och kontoret. Där stod en liten jackrusselterrier med alla sinnen på helspänn. Den hade bara ögon för en vallhund som gjorde sina behov en liten bit längre bort. Medan matte till vallhunden med en påse samlade in vad hennes fyrbente vän lämnat på marken, for en katt som en pil över gräset rakt in i en flock småfåglar. Matten tittade lite oförstående upp på vallhunden som börjat skälla efter katten som hon själv aldrig såg (jackrusselterriern visade den däremot inget som helst intresse för). Dramatik i den lilla skalan en kylig morgon i november.

Hur det gick för katten? Jo, den lyckades i sin jakt på en fågel till frukost.

04 november 2007

Sju sanningar om mig

Antar utmaning från Tomas Wetterberg. Alltså här kommer sju sanningar om mig:

1. Jag älskar att åka tåg och är en sådan förespråkare av detta färdmedel att jag ibland kommer på mig med att förorda ny spårtrafik till platser dit det egentligen kanske inte alls är lämpligt.
2. Tycker mycket om att rida och önskar att jag vore modigare på hästryggen.
3. Jobbar (alldeles för) mycket och gillar det för det mesta.
4. Lyssnar på Afzelius.
5. Tror på människan och på ett liv före döden.
6. Har insett att lediga dagar med fördel avnjuts i ungefär 6 knop - i nästan alla väder.
7. Skulle gärna ha hund om jag bara kom på hur jag ska hinna gå ut med den...

Tyvärr känner jag inte några andra bloggare tillräckligt bra för att skicka utmaningen vidare. Men är det någon som råkar läsa detta och känner sig utmanad så gärna det!
:o)